Garden Elements

De divisie Garden Elements staat volledig in het teken van het aanleggen, vernieuwen en inrichten van groenprojecten. Het vakkundig samengestelde assortiment bestaat uit zanden, grinden, betonnen en keramische bestrating, betonnen elementen, constructie hout, schuttingen en hekwerken, kunstgras, etc. Door jarenlange ervaring en samenwerking met hoveniers en retailers, weet het team van Garden Elements op deskundige wijze de klant te ondersteunen en adviseren.

Grind
Een greep uit ons assortiment

Zand

Grind

Hout

Tuinbewatering

Opsluitbanden

zand

Decor Son levert verschillende soorten zand. Denk aan ophoogzand, straatzand, solid-base zand, speelzand etc. Alle zanden zakken we zelf af en indien nodig worden de zanden ook gezeefd. Bij speelzand is het bijvoorbeeld zeer belangrijk dat er geen onzuiverheden tussen het zand zit zodat kinderen veilig kunnen spelen.

Wist je dat?

We vorig jaar meer dan vier miljoen zakken zand hebben afgezakt?

Grind

De grinden van Decor Son worden gewonnen uit Nederlandse bodem. We leveren in allerlei soorten en maten grind. Denk aan Bali grind, Basalt split, Carrara wit, etc. Door de grote verscheidenheid aan kleuren en afmetingen past het grind in bijna elk straatje en iedere tuin. Grinden worden veelal gebruikt voor opritten, parkeerplaatsen en tuinen.

Wist je dat?

Grinden ontstaan uit een erosieproces van vast gesteente? Het vast gesteente wordt door rivieren getransporteerd en afgezet.

Wood Flare

Het houtassortiment van Decor Son bestaat uit natuurlijk gedroogd haardhout, ovengedroogd haardhout, aanmaakhout, briketten en meer. De hout producten beschikken over een FSC®-keurmerk met licentienummer FSC-C110886 . Dit duidt aan dat het hout afkomstig is uit goed beheerde bossen en daardoor een verantwoorde keuze is. Een deel van de opbrengst van het hout wordt besteed aan het aanplanten van nieuwe bossen.

Wist je dat?

De haardproducten over minder dan 18% vocht beschikken en daardoor zeer makkelijk brandbaar zijn?

Tuin bewatering

Doordat Nederland te kampen heeft met veel wateroverlast is een goed bewateringssysteem essentieel. Het bewateren van een tuin- of groenproject kan op verschillende manieren. Decor Son biedt daarin meerdere oplossingen bijvoorbeeld door het aanbieden van drainagematten, infiltratieputten, hydroblobs, regenwaterbuffertanks, etc.

Wist je dat?

Decor Son zeer innovatief is op het gebied van tuinbewatering? Heb je een probleem? Leg deze aan ons voor zodat we samen naar een oplossing kunnen zoeken.

Opsluitbanden

Opsluitbanden worden gebruikt om de bestrating efficiënt op te sluiten. Hierdoor voorkom je kieren en gaten in de bestrating en geeft het de tuin, straat, trottoir een verzorgde uitstraling. Decor Son biedt verschillende soorten opsluitbanden aan van beton.

Uit Nederland gewonnen zanden en grinden 

Het assortiment zanden en grinden wordt uit Nederlandse bodem gewonnen en afgezakt binnen onze eigen productielocatie. Door het in eigen beheer afzakken van de zanden en grinden voldoen we aan de hoogste kwaliteitseisen en zijn we in staat om de inhoud van de zak af te stemmen op de vraag. Zo leveren we 20 kg zakken grind, 25 kg zakken zand maar ook 1000 kg big bags met zand voor de grotere klussen. 

Zand Op Band IMG 0857 P1233425 Uitsnede
Zand Op Band IMG 0857 P1233425 Uitsnede
Door het grondig testen van al onze producten kunnen wij voldoen aan de hoogste kwaliteitsstandaard.
Sebastian Tiemann
Productie Leider

Eigen productie

Het assortiment van Garden Elements bestaat uit verschillende producten die we zelf produceren. Hieronder meer over het afzakken van zanden en grinden, over de productie van betonnen parasolvoettegels en muurblokken. 

Zanden en Grinden afzakken

01. Zanden en Grinden afzakken

Per jaar worden er op onze locatie in Son ruim 4 miljoen zakken zand en grind afgezakt. Een enorme klus waarbij het succes schuilt in de voorbereiding. We beginnen met een zorgvuldige selectie van de grondstoffen. Als wij deze hebben ontvangen, maken we op basis van de afroepplanning een klantspecifieke afzakplanning. Om aan de hoogste kwaliteitseisen te voldoen halen we voor sommige producten/klanten de grondstof eerst nog even door de zeefmachine. Speelzand is bijvoorbeeld een product dat niet over onzuiverheden mag beschikken. Tot slot wordt het zand of grind ingepakt en getransporteerd naar de gewenste locatie; klaar voor gebruik!

Parasolvoettegel

02. Productie van Parasolvoettegels

Decor Son produceert zelf robuuste en kwalitatief sterke parasolvoettegels. Zand, grind en water vormen de basis grondstoffen waarvan een krachtige betonmix wordt gemaakt. Deze mix wordt in mallen gegoten en vervolgens gaan de mallen de droogkamer in. Zodra het droogproces is voltooid worden de mallen van de parasolvoettegels ontdaan. Daarna worden de parasolvoettegels ingepakt en klaargezet voor transport. 

03. Productie van Muurblokken

Onze muurblokken komen als halffabricaat bij één van onze productielocaties binnen. Natuur granulaat vormt één van de belangrijkste bestandsdelen van deze blokken. Dit bestandsdeel zorgt ervoor dat de kleuren in de steen uitstekend tot hun recht komen. Na de productie ondergaan de muurblokken een droogproces van twee dagen. Vervolgens krijgen de blokken 28 dagen de tijd om uit te harden op het tasveld. Het drogen en uitharden is essentieel. Hierdoor kan de knipmachine de blokken kaarsrecht knippen en gaat het mes van de machine dwars door de granulaatkorrel. Uiteindelijk zorgt dit voor de schitterende kleurtonen in de muurblokken.

{{ activeIndex >= 10 ? `${activeIndex + 1}` : `0${activeIndex + 1}` }}/03

Merken van Garden Elements

Garden Elements voert diverse merken. Wood Flare is één van deze merken. Door het productassortiment van Garden Elements onder diverse merken onder te verdelen, zijn we nog beter in staat om een zo compleet mogelijk assortiment aan te bieden, dat voldoet aan de wensen van de consument. Verschillende merken die onder Garden Elements vallen zijn: Wood Flare, Ripstaal, Eurogravel, Hauraton, Multi Edge, etc. 

Wood Flare
Granuflex
Keter
Hauraton
ripstaal
Multi Edge
Hydroblob

wij gaan voor

Duurzaamheid

Een steentje bijdragen aan een beter klimaat, dat doen wij graag!
Zo zijn onze machines, waarmee wij de zanden en grinden afzakken, ingesteld op een zo min mogelijke CO2 uitstoot, bestaan onze verpakkingen uit recyclebare materialen en beschikken onze haardproducten over een FSC®-keurmerk met licentienummer FSC-C110886 .

Recyclebaar

Productcatalogus Garden Elements

Bekijk hier de catalogus online.


Laat een bericht achter

Ik wil contact